User image

Биологија 6, уџбеник за шести разред

Придружите се откривању живота кроз разнолике примере живог света и бројне занимљивости.

Издавач:

Тип корица:

меки повез

Број страна:

227

ISBN:

978-86-533-0180-4

Решење Министарства просвете: 650-02-00085/2019-07

1.250,00 РСД

22 на залихама

Комада

  Опис

  Биологија 6 је уџбеник којим вас аутори позивају да заједно са њима наставите путовање кроз науку о животу, које сте започели претходне године, и придружите им се у откривању живота кроз разнолике примере живог света и бројне занимљивости.

  Уџбеник је подељен на пет наставних тема, у оквиру којих се  налазе лекције. Иза сваке области су тестови за систематизацију, осмишљени према принципима тестова са завршних испита. Ученици на самом почетку уџбеника имају осликан Водич, који им олакшава кретање кроз уџбеник, скреће пажњу на занимљивости, упућује на кључне појмове, подсетнике и скице лекција.

  Реч аутора:

  Боље ћемо упознати човека, научиићемо шта су системи органа, како су органи грађени од ткива, а ткива од ћелија. Упоређиваћемо грађу биљака, гљива и животиња. Лако ћемо разумећети да су функције делова тела и њихова грађа непосредно повезани. Открићемо да сва жива бића на планети имају заједничког претка. Сазнаћемо шта угрожава живи свет на Земљи. Научићемо како да бринемо о свом здрављу. Уз бројне огледе и вежбе, упознаћемо се са лабораторијским прибором, препаратима, завирићемо кроз микроскоп у свет који голим оком не може да се види. Схватићемо и да је остало још много тога да се открије.

  Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.

  Поштовани купци,

  Ове године Град Београд обезбедиће бесплатне уџбенике за све београдске основце и средњошколце. 

  На нашем сајту можете пронаћи богат и разноврстан програм школског прибора, лектире за основну школу, историјске и географске атласе за основце и средњошколце, као и многа друга издања.