User image

Географија 5, уџбеник за пети разред

Уџбеник обилује корелацијама са другим предметима како би ученицима омогућио да многе важне појмове за географију повежу са појмовима који се обрађују на осталим часовима.

Издавач:

Тип корица:

меки повез

Број страна:

179

ISBN:

9788661093012

Решење Министарства просвете: 650-02-00122/2018-07

970,00 РСД

10 на залихама

Комада

  Опис

  Драги ученици петог разреда,

  Од ове школске године почињете изучавање неколико нових предмета, а један од њих је и Географија. Одређена географска знања већ сте стекли у нижим разредима, углавном из  предмета Свет око нас, Природа и друштво и Чувари природе. Кроз наставу Географије та знања ћете знатно проширити и обогатити. Нови предмет помоћи ће вам да боље упознате планету на којој живимо и схватите многе важне и интересантне појаве и процесе који се на њој дешавају.

  У петом разреду прво ћете упознати васиону – огромни простор кроз који се крећу Земља, Месец, Сунце и остала небеска тела. Затим ћете изучавати основне природне процесе који се одвијају на површини, изнад и испод површине наше планете: у земљишту, стенама и води, ваздуху. Научићете зашто се смењују дан и ноћ, како настају вулкани, земљотреси и планине, зашто пада киша и дувају ветрови, где живе слонови и пингвини, и многе друге занимљивости у вези са Земљом. Учићете и о томе како човек угрожава нашу планету и зашто треба да је чувамо и штитимо.

  Географска знања су свуда око нас и њих ћете стицати и из књига и енциклопедија, са интернета, телевизије и директно у природи. Посматрајте свет око себе и о свим појавама које су вам занимљиве дискутујте са наставником/-цом и другарима.

  Часови географије су чудесна авантура и путовање кроз простор, на коме ће се тајне наше планете откривати пред вашим очима.

  Започнимо нашу авантуру!

  Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.