User image

Историја 5, дигитални уџбеник

НАПОМЕНА: Ако сте купили штампани уџбеник, кôд за откључавање овог дигиталног уџбеника сте већ добили бесплатно уз штампано издање.
Овај дигитални уџбеник налази се на нашој платформи е-учионица на www.eucionica.rs, а уколико га поручите, кôд за откључавање ћете добити путем имејла (у случају плаћања платном картицом) или уз рачун (у случају плаћања поузећем приликом испоруке).

Издавач:

610,00 РСД

Комада

    Опис

    Уџбеник Историја 5 писан је по важећем Програму наставе и учења. Осим основног садржаја, прописаног програмом, уџбеник садржи и одабране историјске изворе, биографије и додатне садржаје, чиме се ученицима омогућава да прошире и додатно утврде знање о специфичним историјским епохама. Наставнику је омогућено коришћење различитих методолошких приступа при излагању градива, те је остављен довољан простор за примену разнолике дидактичко-методолошке апаратуре при обради, утврђивању и систематизацији градива. Одабране илустрације и фотографије имају и образовну и васпитну улогу. Питања која су дата уз илустрације, историјске изворе и карте доприносе остваривању прописаних исхода, како за крај одређене области, тако и за крај основног образовања. Садржаји у уџбенику доприносе развијању критичког духа код ученика. Посебна пажња је посвећена осмишљавању садржаја намењених ученицима посебно заинтересованим за историју.
    Садржај наставних јединица омогућава корелацију са другим наставним предметима, а заступљене су како опште тако и предметне компетенције. Задаци су осмишљени тако да проверавају оствареност прописаних исхода, као и стандарда за крај основног образовања. Посебна пажња посвећена је задацима који се односе на тумачење одломака из историјских извора, одабраних у складу са узрастом и стеченим знањима ученика.
    Мултимедијални PDF нуди линеарно учење, али је обогаћен мултимедијалним садржајима. Обједињује препознатљиви квалитет наших издања и иновативне интерактивне садржаје. Задржава исту форму и садржај као штампани уџбеник, а мултимедијални садржаји јасно су означени одговарајућим иконицама и повезани са одређеним делом лекције, као додатак садржајима штампаног уџбеника. Такође, садржи навигацију и алатке, а кретање кроз садржаје веома је једноставно и лако.

    Због редовног годишњег пописа, који траје од 26. новембра до 7. децембра, еКњижара неће испоручивати поручене уџбенике до среде, 8. децембра. Своју поруџбину можете очекивати на кућној адреси након тог датума. Хвала на разумевању.