User image

Историја 5, уџбеник за пети разред

Уџбеник Историја 5 написан је језиком који је потпуно разумљив и близак ученицима. Уџбеник садржи бројне карте и историјске изворе.

Издавач:

Тип корица:

меки повез

Број страна:

138

ISBN:

978-86-883-4129-5

890,00 РСД

28 на залихама

Комада

  Опис

  Уџбеници историје су конципирани као радни, садржe одабране изворе, занимљиве задатке, питања и друге облике провере знања, а додатно их одликује богат илустративни материјал и модеран дизајн.

  • Прва тема уџбеника Историја 5 упознаје нас с тим шта је прошлост, како се назива наука о прошлости и како се прошлост дели.
  • Друга тема уџбеника је Најстарија прошлост људског друштва, уз чију помоћ сазнајемо шта је праисторија и како се она дели.
  • Трећа тема Стари исток обрађује бројне цивилизације које су се развијале у долинама Нила, Тигра, Еуфрата и других река на Блиском и Далеком истоку.
  • Следећа, четврта, тема је Античка Грчка и хеленизам. Уз помоћ ње сазнајемо нешто више о културном наслеђу старе Грчке, као и о бројним догађајима и личностима које су обележиле хеленску историју.
  • Последња, пета, тема обрађује Антички Рим. Уз помоћ ове теме, ученици се упознају са оснивањем Рима, периодима краљевине, републике и царства, али и тековинама римског друштва.

  Због редовног годишњег пописа, који траје од 26. новембра до 7. децембра, еКњижара неће испоручивати поручене уџбенике до среде, 8. децембра. Своју поруџбину можете очекивати на кућној адреси након тог датума. Хвала на разумевању.