Историја 6, уџбеник за шести разред

Уџбеник се састоји из четири теме: Епоха средњег и новог века, Стварање Европе, Врхунац Европе у средњем веку, Нова Европа и почетак модерног доба.

Издавач:

Тип корица:

меки повез

Број страна:

220

ISBN:

978-86-533-0192-7

Решење Министарства просвете: 650-02-00103/2019-07

1.150,00 РСД

16 на залихама

Комада

    Опис

    Уџбеник Историја 6 конципиран је и написан на основу Плана и програма наставе и учења. У први план стављено је остваривање дефинисаних исхода по темама, уз обраду обавезних и проширених садржаја. Водило се рачуна о повезивању градива са ученицима блиским, савременим појавама.

    Уџбеник се састоји из четири теме: Епоха средњег и новог века (Увод), Стварање Европе (Рани средњи век), Врхунац Европе у средњем веку (Позни средњи век), Нова Европа и почетак модерног доба (Рани нови век). Свака тема подељена је на наставне јединице (лекције).

    Након сваке обрађене теме налази се одељак Шта смо научили, где се налази пет различитих врста питања и задатака који ученицима дају прилику да тестирају своје познавање историје. У уџбенику се налазе разни налози који ће ученицима помоћи да лакше усвоје, савладају и утврде градиво. На крају сваке лекције налазе се кључни појмови, резиме, питања за проверу знања и задаци за истраживаче.

    Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.