Упутство за онлајн куповину

Добро дошли на еКњижару! Овде можете лако и брзо купити уџбенике за свог школарца без чекања у редовима, а купљена издања стижу на Вашу адресу.

За почетак потражите на сајту жељено издање. Када сте пронашли издање које желите да купите, кликните на дугме „Додај у корпу (Слика 1).

Слика 1

У „Корпи” у горњем десном углу екрана појавиће се број један као на Слици 2. Издање је сада додато у Вашу корпу, а да бисте га купили потребно је проћи кроз још неколико корака које ћемо Вам приказати у наставку.

Слика 2

Сада можете потражити још неко издање које бисте желели да купите и на исти начин га додати у корпу.

У сваком тренутку можете кликнути на „Корпа, како бисте прегледали или изменили њен садржај. На пример, можете повећати количину издања, уколико желите да купите више од једног примерка истог издања (кликом на знак минус или плус мењате количину сваког издања, а затим кликом на дугме „Ажурирање корпе”, погледати Слику 3). Такође, у сваком тренутку из корпе можете уклонити било које издање уколико се предомислите (кликом на знак X испред назива издања, погледати Слику 3).

Слика 3

Када сте унели у Корпу сва издања која желите да купите и њихове количине, кликните на дугме Наставите са плаћањем и отвориће се нова страница.

Уколико имате купон са кодом, можете га искористити. Потребно је купон унети у поље предвиђено за то, на страници за плаћање. Купони се не могу користити заједно и није могуће сабирати попусте. Купон није могуће заменити за новац, нити отуђити, односно продати.  Када унесете купон, потребно је да кликнете на поље Искористите купон, а онда ће се приказати обавештење да је купон прихваћен. Проверите износ за плаћање, он је умањен након коришћења купона.

Потом треба да унесете податке потребне за доставу и одаберете начин плаћања.

Као што можете видети на Слици 4, у левом делу странице је потребно попунити поља траженим подацима, а у десном делу бирате да ли желите да платите готовином приликом доставе, или желите да платите сада картицом. Потребно је да означите начин плаћања (Слика 4). Такође, потребно је да потврдите да прихватате услове коришћења сајта, тако што ћете означити квадратић испред изјаве (Слика 4).

Када сте све попунили и означили кликните на дугме „Наручите (Слика 4).

Слика 4

Уколико сте одабрали плаћање платним картицама, отвориће Вам се прозор (Слика 5) у ком је потребно да унесете податке о картици којом желите да извршите плаћање. Када сте унели све тражене податке, кликните на „Plati.

Слика 5

Који год начин плаћања да сте одабрали, на крају ће се појавити прозор са обавештењем да је Ваша наруџбина примљена (Слика 6). Такође, стићи ће Вам и потврда о примљеној наруџбини са свим подацима на имејл адресу коју сте навели .

Слика 6

Ваша куповина на еКњижари је завршена. Бићете обавештени када Ваша наруџбина буде спремна за слање, као и пред саму доставу на назначену адресу.

Честитамо, купили сте уџбенике у неколико кликова. Сада можете да се опустите и мирно сачекате почетак школске године!

Ваша еКњижара

Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.