Услови коришћења

Поштовани,

посетом или куповином на Интернет продавници еКњижара, Klett издавачке кућа доо Београд прихватате Услове коришћења који су наведени у даљем тексту. Молимо Вас да их пажљиво прочитате и упознате се правилима која примењујемо. Интернет продавница еКњижара, Klett издавачка кућа доо Београд задржава право да без претходног обавештавања врши измене и допуне ових Услова коришћења.

Изјава о заштити приватности

У име Интернет продавнице Klett издавачка кућа доо Београд обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге, а ускладу са Политиком приватности. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени наше интернет продавнице одговорни су за поштовање начела заштите приватности. Лица млађа од 18 година могу користити интернет продавницу уз надзор родитеља или старатеља. Интернет продавница Klett издавачка кућа доо Београд задржава право да одбије пружања услуга, укине налог или откаже наруџбеницу уколико установи да су прекршени Услови коришћења, а сходно законским ограничењима.

Интелектуална својина

Садржај приказан на овом сајту као што су странице, дизајнерски елементи, текстови, фотографије, логотипи, аудио записи и софтвер су власништво интернет продавнице Klett издавачка кућа доо Београд или њених добављача и не могу се користити без наше претходне сагласности. Све информације доступне на интернет странама искључиво су информативног карактера, не смеју се користити у комерцијалне сврхе нити дистрибуирати трећим лицима.

Коментари, комуникација и остали садржај који остављају посетиоци

Посетиоци могу слободно коментарисати производе и слати емаил поруке. Интернет продавница Klett издавачка кућа доо Београд има право да не објави коментаре који су злонамерни, садрже непристојне изјаве, шире мржњу и дискриминацију и на било који начин угрожавају права других. Такви коментари ће бити уклоњени без претходног обавештења. Лажно представљање и регистрација са туђом емаил адресом није дозвољено. Против таквих активности интернет продавница Klett издавачка кућа доо Београд може покренути одговарајући законски поступак.

Описи и слике производа

Интернет продавница Klett издавачка кућа доо Београд настоји да све производе опише што је тачније могуће, међутим не гарантује да су сви наведени подаци у вези са производима 100% тачни, комплетни, поуздани и без грешака. Ако производ који сте купили одступа од података који су наведени на сајту можете га вратити у некоришћеном стању са комплетном документацијом коју сте уз њега добили, а ми ћемо вам вратити новац или заменити за други одговарајући артикал.

 

Радно време

Интернет продавница Klett издавачка кућа доо Београд ради од 00-24 часа, 7 дана у недељи. У случају техничких проблема или током захвата редовног одржавања сајт може бити краћи временски период недоступан о чему ћете бити обавештени.

 

Промена (ажурирање) података на сајту

Интернет продавница Klett издавачка кућа доо Београд задржава право да може у свако време, без претходне најаве, променити податке приказане на било којој страници сајта.

Услови куповине на интернет продавници Klett издавачка кућа доо Београд

Klett издавачка кућа доо Београд је интернет продавница која послује у складу са Законом о електронској трговини и свим осталим важећим законима и прописима у Републици Србији. Све цене су исказане са ПДВ-ом.

Приликом онлајн куповине, купац је сагласан да ће му фискални рачун бити достављен електронским путем.

Како поручити?

Поруџбину можете направити на два начина, онлине путем сајта или позивом у наш кориснички сервис. Поручивање путем сајта је врло једноставно. Пронађите артикал који желите купити, затим кликните на „додај у корпу”. Затим додајте у корпу све артикле које желите. Када завршите додавање артикала у корпу, кликните у горњем десном делу странице на корпу, одаберите опцију „Преглед корпе” уколико желите да промените појединачне количине додатих артикала или одмах кликните на „Плаћање” како бисте унели податке неопходне за испоруку и начин плаћања. На истој страни моћи ћете да сазнате износ обрачунатог трошка доставе пошиљке. Уколико имате купон са кодом за попуст, можете га унети у поље предвиђено за то, на страници за плаћање. Купони се не могу користити заједно и није могуће сабирати попусте. Купон није могуће заменити за новац, нити отуђити, односно продати. На крају је потребно да потврдите унете податке кликом на дугме „Наручите” (не заборавите да се сагласите са Условима коришћења тако што ћете означити ту опцију), након чега ће Вам стићи имејл са потврдом поруџбине. Ако Вам је лакше да поручите телефоном, позовите наш кориснички сервис на 011 3348 384 и дајте све потребне податке нашем оператеру. Наш кориснички центар ради сваког радног дана од 8:30-16:30 часа. Уз производ добијате рачун и гаранцију, уколико артикал подлеже гаранцији.

НАЧИН ПЛАЋАЊА

Интернет продавница Klett издавачка кућа доо Београд подржава следеће начине плаћања:

Плаћање поузећем

Плаћање поузећем подразумева плаћање наруџбенице куриру приликом преузимања пошиљке.
Плаћање се врши искључиво готовином.

Плаћање платним картицама

Уколико приликом наручивања за начин плаћања изаберете плаћање Платним картицама, током процеса наручивања бићете аутоматски преусмерени на сајт ChipCard а.д Београд. ChipCard Београд врши процесуирање картица на Интернету.

На банчином сајту ћете унети број своје картице и остале потребне податке. Банка врши проверу ваше картице и расположивост средстава на рачуну, и ако имате услове за плаћање, резервише средства на вашем текућем рачуну у вредности износа наруџбенице. У случају успешног плаћања аутоматски вам се прослеђује емаил са свим детаљима ваше наруџбенице и детаљима трансакције. Након тога, са банчиног сајта бивате поново прослеђени на страницу интернет продавнице Klett издавачке куће доо Београд где се куповина завршава.

У случају да банка из било ког разлога одбије трансакцију, имејлом ћете бити обавештени да средства нису скинута са вашег рачуна и да плаћање није успело.

Прихватамо Visa, MasterCard, Maestro и DINA платне картице. Приликом уношења података о платној картици, поверљиве информације се преносе путем јавне мреже у заштићеној (криптованој) форми употребном SSL протокола и PKI система, као тренутно најсавременије криптографске технологије. Сигурност података приликом куповине гарантује процесор платних картица ChipCard а.д Београд, па се тако комплетан процес наплате обавља на страницама ChipCard-а. Нити једног тренутка подаци о платној картици нису доступни нашем систему. Цео систем је организован у циљу максималне заштите ваших поверљивих података и представља стандард за плаћање преко Интернета широм света.

Додатну погодност омогућили смо корисницима Banca Intesa кредитних картица – плаћање на рате.
Своју поруџбину у том случају можете платити на следећи начин:

 • за наруџбине у износу до 3.000 динара имате могућност плаћања на 3 рате,
 • а наруџбине у износу већем од 3.000 динара можете платити у 6 месечних рата.

Након уноса података са картице на страници за плаћање, систем ће препознати да ли је плаћање на рате могуће картицом коју поседујете и добићете ново поље, где кликом на падајући мени бирате жељени број рата. Молимо вас да проверите са својом банком ако вам плаћање картицом на рате није омогућено.

У име Klett издавачке куће доо Београд обавезујемо се да ћемо чувати приватност свих наших купаца. Прикупљамо само неопходне, основне податке о купцима/корисницима и податке неопходне за пословање и информисање корисника у складу са добрим пословним обичајима и у циљу пружања квалитетне услуге. Дајемо купцима могућност избора укључујући могућност одлуке да ли желе или не да се одјаве са мејлинг листа које се користе за маркетиншке кампање. Сви подаци о корисницима/купцима се строго чувају и доступни су само запосленима којима су ти подаци нужни за обављање посла. Сви запослени Klett издавачка кућа доо Београд одговорни су за поштовање начела заштите приватности.

Изјава о конверзији

Овај начин плаћања подразумева да након што потврдите своју наруџбеницу, путем свог е-банкинг налога извршите плаћање износа са наруџбенице. Сви детаљи у вези са плаћањем биће вам аутоматски послати на имејл по вашој потврди наруџбенице.

Сва плаћања биће извршена у локалној валути Републике Србије – динар (РСД). За информативни приказ цена у другим валутама користи се средњи курс Народне Банке Србије. Износ за који ће бити задужена Ваша платна картица биће изражен у Вашој локалној валути кроз конверзију у исту по курсу који користе картичарске организације, а који нама у тренутку трансакције не може бити познат. Као резултат ове конверзије постоји могућност незнатне разлике од оригиналне цене наведене на нашем сајту. Хвала Вам на разумевању.

Срећну и успешну куповину жели вам ваша Klett издавачка кућа!

 

РЕКЛАМАЦИЈЕ

Интернет продавница Klett издавачка кућа доо Београд поштује права својих купаца, као и чињеницу да су људи у Србији још увек неповерљиви по питању куповине преко Интернета. Због тога смо решили да поступак рекламације максимално поједноставимо, како би и купцу и себи у што већој мери олакшали посао.

Вашу рекламацију можете да нам пошаљете на више начина:

Трговац је дужан да испоручи робу која је саобразна уговору.
Трговац је одговоран за несаобразност робе уговору која се појави у року од 2 године од дана преласка ризика на потрошача. Купац у овом року може да изјави рекламацију на саобразност робе. Све трошкове који су неопходни да би се роба саобразила уговору, а нарочито трошкове рада, материјала, преузимања и испоруке, сноси Трговац.

Битна напомена:

 • 8 дана – рок у коме продавац мора да одговори на рекламацију
 • 15 дана – рок за решавање рекламације
 • Продавац је дужан да потрошачу изда писану потврду или електронским путем потврди пријем
  рекламације, односно саопшти број под којим је заведена његова рекламација у евиденцији
  примљених рекламација

Свако оштећење при транспорту, недостатак неких делова и евентуалну неисправност неког производа купац је дужан да пријави у року од 24 часа од пријема робе. Купац је дужан да примљену робу провери по пријему и ако је дошло до неке грешке, ми ћемо се потрудити да је у најкраћем року исправимо.

Рекламације се могу поднети искључиво у случају када је испоручени производ оштећен, некомплетан или не одговара спецификацији наруџбине. Рекламацију можете извршити телефоном, поштанским писмом или имејлом. Подаци за контакт налазе се на страници Контакт. У случају да је рекламација купца на купљени производ оправдана и да се Klett издавачка кућа доо Београд и купац не могу другачије договорити купац може да врати производ, док ће Klett издавачка кућа доо Београд извршити повраћај новца. Повраћај новца се користи искључиво у случају рекламације.

 

ПОВРАЋАЈ НОВЦА

Трговац је дужан да без одлагања изврши повраћај уплата које је примио од потрошача, укључујући и трошкове испоруке, а најкасније у року од 14 дана од дана када је примио образац за одустанак, односно 14 дана од дана када је по обради рекламације утврђено да се купцу врши повраћај новца.
Интернет продавница Klett издавачка кућа доо Београд ће по пријему враћене робе, након констатације да је роба враћена у некоришћеном стању и без оштећења, извршити повраћај уплате новца коју је примио, користећи иста средства плаћања која је купац користио у првобитној трансакцији, осим ако се купац није изричито сагласио са коришћењем другог средства плаћања. У случају да се ради поврат новца услед уважене рекламације и/или раскида уговора од стране купца у прописаном року, потребно је да нам купац достави број свог текућег рачуна у банци или пошти и средства враћамо на његов рачун.

У случају враћања робе и повраћаја средстава купцу који је претходно платио неком од платних картица, делимично или у целости, а без обзира на разлог враћања, Klett издавачка кућа доо Београд је у обавези да повраћај врши искључиво преко VISA, EC/MC и Maestro метода плаћања.

Право потрошача на одустанак од уговора

ЗАКОН О ЗАШТИТИ ПОТРОШАЧА („Сл. гласник РС“, бр. 62/2014 и 6/2016 – др. закон)

Потрошач има право да одустане од уговора закљученог на даљину, односно изван пословних просторија у року од 14 дана, без навођења разлога и додатних трошкова, осим трошкова из чл. 34. и 35. овог закона (у даљем тексту: одустанак од уговора). Потрошач остварује право на одустанак од уговора изјавом коју може дати на посебном обрасцу за одустанак од уговора закљученог на даљину, односно изван пословних просторија или на други недвосмислен начин (у даљем тексту: образац за одустанак). Изјава о одустанку од уговора код уговора на даљину и уговора који се закључују изван пословних просторија сматра се благовременом уколико је послата трговцу у року из става 1. овог члана.
Изјава о одустанку од уговора производи правно дејство од дана када је послата трговцу. Ако трговац омогући потрошачу да електронски попуни и пошаље образац за одустанак, дужан је да га о пријему обрасца без одлагања обавести у писаној форми или на другом трајном носачу записа.
Протеком рока из члана 29. овог закона престаје право потрошача на одустанак од уговора.
Терет доказивања да је поступио у складу са одредбама ст. 1.-5. овог члана, ради остваривања права на одустанак од уговора, је на потрошачу.
Облик и садржину обрасца за одустанак прописује министар надлежан за послове заштите потрошача.
Уз рачун, доставља се потрошачу образац за одустанак од уговора.

Обавезе потрошача у случају одустанка од уговора

– У случају одустанка од уговора, попуњен образац за одустанак пошаљите нам поштом на адресу Klett издавачка кућа доо Београд из обрасца.
Рок за одустанак од уговора износи 15 дана, овај рок тече од дана када сте Ви примили робу или лице које сте овластили за пријем робе у Ваше име.
– Дужни сте да нам робу у оригиналној амбалажи, са свом пропратном документацијом, вратите без одлагања, а најкасније у року од 15 дана од дана кад сте послали образац за одустанак (Образац за одустанак сматра се посланим даном предаје на пошту и од тог дана тече рок за враћање робе продавцу).
– Сносите пуну одговорност уколико дође до умањења вредности робе која настане као последица руковања робом на начин који није адекватан, односно превазилази оно што је неопходно да би се установили природа, карактеристике и функционалност робе.
– За свако коришћење преко тога потрошач ће одговарати за умањену вредност робе.
– У складу са одредбама Закона о заштити потрошача, Ви сносите трошкове враћања робе.
– Износ који сте платили по основу уговора, биће Вам враћен најкасније у року од 14 дана од дана пријема изјаве о једностраном раскиду.

 

ВАНСУДСКО РЕШАВАЊЕ СПОРА

Потрошачки спор може се решити поступком вансудског решавања потрошачких спорова. Као трговац смо дужни да вас обавестимо да смо по закону обавезни да учествујемо у овом поступку. Вансудско решавање потрошачких спорова обавља се на транспарентан, ефикасан, брз и правичан начин пред телом за вансудско решавање потрошачких спорова. Министарство сачињава листу тела и јавно је објављује. Доступна је на адреси https://vansudsko.mtt.gov.rs/adrbodies.

Поступак пред телом може да покрене потрошач само уколико је претходно изјавио рекламацију или приговор трговцу. Потрошач протеком једне године од дана (безуспешног) подношења рекламације губи право на подношење предлога за вансудско решавање спора. Вансудско решавање потрошачког спора може да траје најдуже 90 дана од дана подношења предлога.

Вансудско решавање потрошачких спорова, не примењује се, поред осталог:

 • у потрошачким споровима који су предмет Закона о заштити потрошача, ако је вансудско решавање спорова уређено посебним законом, а нарочито у области пружања eлектронских комуникационих услуга, поштанских услуга, финансијских услуга, осим финансијских погодби, услуга путовања;
 • за решавање спорова по процедурама које је установио сам трговац;
 • на непосредне преговоре између потрошача и трговца;
 • на покушај мирења страна поводом спора у парничном поступку;
 • у поступцима које је трговац покренуо против потрошача.

Свака странка у поступку вансудског решавања потрошачког спора плаћа своје трошкове (трошкови заступања, путни трошкови и сл.). Рад тела за вансудско решавање потрошачког спора је бесплатан за странке у поступку вансудског решавања потрошачког спора.

 

НАЧИН ИСПОРУКЕ

Испорука пошиљака се врши на територији Србије (тренутно испорука није могућа на територији Косова и Метохије) и у одређеним земљама у свету.

Испорука на територији Србије

На територији Србије испоруку врши курирска служба Daily Express, а по уговору рок испоруке је један дан у односу на дан преузимања пошиљке од стране курирске службе у нашем магацину. Klett издавачка кућа доо Београд не може да гарантује за наведени рок испоруке, а за период од момента преузимања пошиљке од стране курирске службе до момента испоруке пошиљке купцу.

Испорука ван Србије

Испорука је могућа и у одређеним земљама у свету, а листа земаља је наведена у падајућем менију који купац попуњава приликом уношења података на страници “Плаћање” пре коначне потврде поруџбине. Рок испоруке за пошиљке ван територије Србије може бити и до 15 дана, а зависи од услова у међународном саобраћају и од локалних поштанских организација у земљама где се пошиљка испоручује.

Ценовник доставе за Србију*:

ТЕЖИНА: 0-15 кг
ЦЕНА ДОСТАВЕ: 290 дин

*Достава није могућа на територији Косова и Метохије

Цена поштарине биће исписана у последњем кораку пре потврђивања наруџбине/плаћања и биће обрачуната већ на страници “Преглед корпе” (уколико је купац раније унео податке о адреси испоруке), а исти обрачун поштарине биће приказан и на страници “Плаћање”.

Испоруку врши курирска служба Dexpress. Све цене су исказане са ПДВ-ом.

Ценовник доставе ван Србије:

Цена поштарине ван територије Србије се обрачунава на основу званичног ценовника Поште Србије за испоруку пакета ван земље (Postexport).

Цена поштарине биће исписана у последњем кораку пре потврђивања наруџбине/плаћања и биће обрачуната већ на страници “Преглед корпе” (уколико је купац раније унео податке о адреси испоруке), а исти обрачун поштарине биће приказана и на страници “Плаћање”.

Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.