Честа питања

Колико се плаћа достава?

Достава је бесплатна за наруџбине на еКњижари чија је вредност 1500 динара или већа. За наруџбине ниже вредности, достава се наплаћује. Цена доставе назначена је у оквиру Услова коришћења под насловом Начин испоруке.

Да ли морам да се региструјем да бих наручио/ла књиге?

Није неопходно да се региструјете на сајту еКњижаре да бисте извршили куповину. Ипак, наша топла препорука је да се региструјете, јер ће Вам на тај начин свака следећа куповина на еКњижари бити олакшана из два разлога:

  1. нећете морати изнова да попуњавате све потребне податке за наручивање и доставу
  2. имаћете детаљни увид у све своје претходне наруџбине.

Како могу да платим?

Приликом наручивања, имаћете прилику да одаберете један од два начина плаћања:

  1. плаћање поузећем, односно приликом доставе и то готовином
  2. плаћање картицом приликом наручивања, и то једном од следећих: DinaCard, Visa, MasterCard, Maestro

Уколико сте корисник Banca Intesa платних картица, имате и могућност плаћања на рате:

  • за наруџбине у износу до 3.000 динара имате могућност плаћања на 3 рате,
  • а наруџбине у износу већем од 3.000 динара можете платити у 6 месечних рата.

Да ли постоји разлика у цени или брзини испоруке у зависности од начина плаћања или износа наруџбине?

Цена сваког издања је јасно наведена на еКњижари и не зависи од начина плаћања или укупног износа наруџбине. Исто важи и за брзину испоруке. Очекивано време доставе артикала за Србију је 3-5 радних дана, а трудићемо се да поручено добијете што пре.

Када купим дигитални уџбеник како добијам код и где му приступам?

Уколико купите дигитални уџбеник на еКњижари, активациони код за откључавање уџбеника стиже на Вашу имејл адресу. Уџбенику приступате путем платформе е-учионица.

Ако наручим погрешно издање могу ли да га вратим или заменим?

Уколико сте наручили погрешно издање, постоји могућност да га вратите у року од 14 дана од пријема пошиљке. Потребно је да нам пошаљете попуњен образац о одустанку од куповине, као и сам уџбеник, а износ који сте платили биће Вам враћен. Упознајте се детаљније са условима које је потребно испунити приликом враћања погрешно нарученог уџбеника у оквиру Услова коришћења у одељку „Право потрошача на одустанак од уговора”.

Који је рок испоруке?

Очекивано време доставе наруџбине за Србију је 3-5 радних дана. Међутим, у случају великог броја наруџбина на еКњижари у одређеном периоду или у случају велике оптерећености курирске службе, рок испоруке се може продужити до 7 радних дана.

Како могу да проверим статус моје наруџбине?

Након извршене куповине на еКњижари, на Вашу имејл адресу ће стићи потврда о пријему Ваше наруџбине, а након извесног времена и обавештење да је пошиљка припремљена и предата курирској служби. У оквиру овог обавештења наћи ћете линк путем ког можете пратити статус пошиљке.

Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.