User image
Претрага уџбеника

Антологија српске музике за дечји и женски хор композитора друге половине XIX и прве половине XX века – књига 3

Антологија српске музике за дечји и женски хор композитора друге половине XIX и прве половине XX века – књига 3

Православна црквена музика ‒ вишегласје

Издавачки подухват објављивања репрезентативних антологија српске музике намењене дечјим и женским хоровима, који је Издавачка кућа Klett започела 2014. године у сарадњи са ауторкама са Факултета музичке уметности у Београду, др Горданом Каран и мр Драганом В. Јовановић, крунисан је трећом и последњом књигом Антологије, у којој је обрађена православна црквена музика.

Аутори:

(Поређани по азбучном редоследу)

Издавач:

Тип корица:

тврди повез

Број страна:

180

ISBN:

978-86-7762-934-2

2.999,00 РСД

10 на залихама

Комада

    Опис

    Овај том резултат је вишегодишњег рада ауторки на прикупљању нотне грађе композитора друге половине 19. и прве половине 20. века и на прилагођавању нотних записа хорском и концертном извођењу. Трећи део Антологије чине вишегласна хорска музичка дела настала из певања при православном црквеном богослужењу.

    У овај том уврштена су позната и призната дела, али и она која своје звучно отелотворење, објављивање или репринт чекају и по стотину година. Осим нотних записа, ово јединствено и дуго очекивано издање садржи и детаљно уводно разматрање, као и предлог за концертно извођење Мокрањчеве Литургије.

    У рецензији књиге Даринка Матић Маровић, диригент и професор емеритус Факултета музичке уметности и Бојан Суђић, диригент и редовни професор Факултета музичке уметности у Београду, наводе да Антологија заузима значајно место на пољу неговања српске хорске баштине, као и да због свог квалитета и обима представља и подршку савременом хорском извођаштву. Према речима рецензената, оваквим издавачким подухватима може се утицати на још значајније фокусирање културне политике државе ка колективном певању као битном социолошком феномену Европе.

    Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.