User image

Биологија 1, уџбеник за први разред гимназије

Ученици ће имати прилику да сагледају шта су то уопште жива бића, које су њихове најважније особине и који су то принципи који прожимају целокупну биологију.

Аутори:

(Поређани по азбучном реду имена аутора)

Издавач:

Тип корица:

меки повез

Број страна:

357

ISBN:

978-86-533-0261-0

Решење Министарства просвете: 650-02-253/2019-03

1.350,00 РСД

20 на залихама

Комада

  Опис

  Свака од шест тема овог уџбеника започиње неком изузетно занимљивом причом из живог света. Прву тему отвара прича о тиму стручњака са Харварда који је на корак од стварања хибридног ембриона мамута и азијског слона, а рецимо, пета тема започиње текстом о врсти медуза која је практично бесмртна а назива се Turritopsis dohrnii.

  У одељку Размислите и истражите! се налазе задаци који се односе управо на уводне текстове. То су питања која аутори постављају „унапред“ и захтевају од ученика да размишљају и трагају за могућим одговорима онако како то чине прави биолози.

  На крају сваке од шест тема је обиман тест. Крај сваког питања или задатка је обележена тежина задатка једном, двема или трима тачкама.

  Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.

  Поштовани купци,

  Ове године Град Београд обезбедиће бесплатне уџбенике за све београдске основце и средњошколце. 

  На нашем сајту можете пронаћи богат и разноврстан програм школског прибора, лектире за основну школу, историјске и географске атласе за основце и средњошколце, као и многа друга издања.