Ликовна култура 2, уџбеник за други разред гимназије друштвено-језичког смера

Уџбеник Ликовне културе за други разред представља савремену дидактичку подршку ученицима. Заснован је на новом Програму наставе и учења и омогућава усвајање кључних појмова, разумевање важних појава у култури и уметности савремeног света и прошлости и мотивише ученике да истражују и развију своје креативне потенцијале.

Издавач:

Тип корица:

меки повез

Број страна:

152

Решење Министарства просвете: 650-02-43/2020-03

1.050,00 РСД

9 на залихама

Комада

  Опис

  У уџбенику су обрађене епохе у развоју људске цивилизације од појаве уметничког стварања у праисторији, Египту, античкој Грчкој и Риму до уметничких епоха средњег века (византијске уметности, прероманике, романике и готике), са посебним освртом на тло Србије.

  Посебне целине су посвећене објашњењу појма уметности, ликовних елемената линије и облика, као и конструкцији, пропорцији и тродимензионалном обликовању.

  Централни сегмент сваке лекције представља основни текст, који прате квалитетне репродукције и посебно издвојени текстови у бочним ступцима.

  У обиљу репродукција и илустративног материјала издвајају се уметничка дела која досад нису виђена у нашој уџбеничкој литератури.

  Ученици се упућују да посете веб-сајтове значајних институција културе и да самостално истражују.

  Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.