User image

PONS, Универзални немачко-српски речник

70.000 речи и израза на преко 1.000 страна. Својим нагласком на модеран стандардни и разговорни језик, као и на стручну терминологију, поседује употребну вредност за највећи проценат корисника.

Издавач:

Тип корица:

тврди повез

Број страна:

1008

ISBN:

978-86-7762-241-1

2.490,00 РСД

23 на залихама

Комада

    Опис

    Својим обимом, стручношћу и савременошћу он се издваја од свих других двојезичних издања на овим просторима. Својим нагласком на модеран стандардни и разговорни језик, као и на стручну терминологију, поседује употребну вредност за највећи проценат корисника.

    Речник је првенствено намењен онима који интензивно уче немачки језик или га добро знају и желе да допуне своје знање, као и за оне којима је немачки потребан у послу. Речник садржи велики број одредница, синтагми, фраза и реченичних примера. Одликују га специјално обележени стручни термини из многих области, квалификативи који додатно објашњавају свако посебно значење речи, фонетски изговор немачких лексема, детаљна граматичка обрада немачких речи и српских језичких еквивалената (род, број, граматички изузеци, глаголски род, видски глаголски парови, рекција глагола и именских речи…), посебно означена стилска и функционална значења речи, регионалне, временске и рестриктивне ознаке појединих речи , као и кратак преглед немачке граматике и одељак са најчешће коришћеним фразама.

    Због редовног годишњег пописа, који траје од 26. новембра до 7. децембра, еКњижара неће испоручивати поручене уџбенике до среде, 8. децембра. Своју поруџбину можете очекивати на кућној адреси након тог датума. Хвала на разумевању.