Претрага уџбеника

Музичка култура 2, уџбеник за други разред гимназије природно-математичког смера

Музичка култура 2, уџбеник за други разред гимназије природно-математичког смера

Уџбенике музичке културе за други разред гимназије краси богата и савремена дидактичка апаратура која систематизује знања о историји музике.

Издавач:

Тип корица:

меки повез

Број страна:

164

ISBN:

978-86-610-9512-2

Решење Министарства просвете: 650-02-38/2020-03

1.040,00 РСД

8 на залихама

Комада

  Опис

  Градиво у уџбенику представљено је уз велики број занимљивости и илустрација ради лакшег и ефикаснијег усвајања градива. Дуплерице на почетку сваког поглавља, разноврсне апаратуре и систематизација на крају сваку теме олакшавају утврђивање градива.

  Уџбеник прати велики број нумера и одломака које су наставним планом препоручене за слушање. Циљ је да их ученици, уз вашу помоћ или самостално, потраже и послушају на интеренету. Као прилог, на крају уџбеника налазе се богати речници појмова, литература и списак препоручених сајтова домаћих и страних музичких институција.

  Ово издање на детаљан, поступан и логичан начин обрађује градиво музичке културе. Основни текст допуњавају разноврсне рубрике попут Сазнај више, Занимљиво, Подсети се, које учење чине једноставнијим, док богат избор предложених композиција за слушање приближава ученицима свет музике.

  Градиво предвиђено прописаним Планом наставе и учења је представљено кроз историјске, социолошке и културолошке теме. Уџбеник је у корелацији са другим предметима, пре свега са ликовном културом и историјом. Велики број занимљивости и пажљиво бираних илустрација олакшава усвајање градива и ученицима приближава музичке епохе и непознате музичке појмове.

  Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.