User image
Претрага уџбеника

Антологија српске музике за дечји и женски хор композитора друге половине XIX и прве половине XX века – књига 1

Антологија српске музике за дечји и женски хор композитора друге половине XIX и прве половине XX века – књига 1

Једногласне и двогласне песме

Др Гордана Каран, музички педагог, редовни професор Факултета музичке уметности и мр Драгана В. Јовановић, диригент и музички педагог, доцент Факултета музичке уметности у Београду, сачиниле су антологију хорске музике компоноване за дечје и женске хорове композитора друге половине 19. и прве половине 20. века. То је златно доба вокалног музичког стваралаштва и хорског извођаштва у Србији.

Аутори:

(Поређани по азбучном редоследу)

Издавач:

Тип корица:

тврди повез

Број страна:

265

ISBN:

978-86-7762-535-1

2.999,00 РСД

10 на залихама

Комада

  Опис

  Ова збирка обухвата дијапазон од једногласних дечјих песама које су компоноване на текстове најзначајнијих српских песника, до вишегласних композиција. Поједина дела објављена су по први пут после више од једног века.

  Ово репрезентативно издање садржи и детаљно уводно разматрање. На више од 260 страна један значајан период српског музичког стваралаштва представљен је нотама, поезијом и илустрацијама. Дизајн књиге сведочи о пажљивом промишљању садржаја и о покушају да се објављеном нотном и текстуалном материјалу пружи достојан визуелни оквир.

  Антологија је добила награду Отисак за интермедијални третман књиге на 51. нишком сајму књига и графике. У плану су још два тома Антологије: збирка у којој ће бити обрађене трогласне и четворогласне песме, као и збирка која ће представљати духовну музику.

  Рецензенти: Даринка Матић Маровић, диригент и професор емеритус Факултета музичке уметности, Бојан Суђић, диригент и редовни професор Факултета музичке уметности у Београду.

  Додај ме на листу чекања Обавестићемо вас када артикал буде на стању.