User image

PONS, Сликовни речник српско-немачки

Више од 15.000 појмова и израза из најважнијих области. Годинама, психолози који се баве образовањем подстичу употребу слика у учењу језика. Ако је ваш циљ да разумете и запамтите неки појам, али и да га лако пронађете, онда је комбиновање речи са сликама делотворан начин да се осигура већи ниво успеха.

Издавач:

Тип корица:

меки повез

Број страна:

400

ISBN:

978-86-7762-756-0

1.199,00 РСД

18 на залихама

Комада

    Опис

    Више од 15.000 појмова и израза из најважнијих области. Годинама, психолози који се баве образовањем подстичу употребу слика у учењу језика. Ако је ваш циљ да разумете и запамтите неки појам, али и да га лако пронађете, онда је комбиновање речи са сликама делотворан начин да се осигура већи ниво успеха. Неколико једноставних чињеница говоре у прилог овоме: Слике утичу на нас брже и непосредније него сам текст. Када су слике повезане са речима, оне формирају целину коју наш ум може да обради и сачува на ефикасан начин. Слике помажу разумевање. Оне обезбеђују контекст и дају много више информација од самих речи. Слике нам се обраћају на емотивном нивоу. Држе нас заинтересованима, повећавају мотивацију и смештају се у нашој меморији на начин на који то текст није у стању. Слике су забавне. За разлику од сегмената чистог текста који могу одвратити нашу пажњу, слике олакшавају учење и омогућавају да сам процес дуже траје. Видите, разумете, упамтите – визуелно учење може бити тако једноставно. Зашто не покушати?

    Због редовног годишњег пописа, који траје од 26. новембра до 7. децембра, еКњижара неће испоручивати поручене уџбенике до среде, 8. децембра. Своју поруџбину можете очекивати на кућној адреси након тог датума. Хвала на разумевању.